Restaurantele și cafenelele din Brașov nu sunt factori de risc la infectarea cu noul coronavirus

Restaurantele și cafenelele din Brașov nu au fost identificate drept surse directe de infectare cu noul coronavirus, în urma discuțiilor care au avut loc în această dimineață la nivel județean, pe baza analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și prezentate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, a explicat faptul că evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus în municipiul și județul Brașov este determinată de transmitere comunitară, ceea ce face mai dificil de gestionat situația și a avertizat că urmează o perioadă și mai dificilă; de aceea și instituțiile publice, și operatorii economici din domeniul privat trebuie să ia măsuri suplimentare și să colaboreze cât mai eficient.

În finalul întâlnirii, s-a convenit ca Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” să elaboreze un set de propuneri în privința modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare în domeniul HoReCa, propuneri care să fie analizate atât de DSP, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a anunțat Instituția Prefectului Județului Brașov.

sursa foto: foto: Instituția Prefectului Județului Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.