Brașov. Amenzi de 42.000 lei, în 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

135 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județul Brașov au fost verificate, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au legitimat peste 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat aproximativ 300 de autovehicule.
„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 177 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 42.000 lei”, potrivit Instituției Prefectului Județului Brașov, sub coordonarea căreia au avut loc acțiunile.
Au continuat, de asemenea, și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.