Noi măsuri pentru acordarea vizei de flotant: Solicitantul trebuie să stea mai mult de 15 zile în locuință și să declare motivul stabilirii reședinței

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat noi măsuri pentru acordarea vizei de flotant care au intrat deja în vigoare. Printre acestea se numără faptul că solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la locuința secundară, el având obligativitatea de a declara motivul stabilirii reședinței. Declarație va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor. În cazul în care există mai multe cereri la aceeași adresă vor fi făcute verificări.

La nivelul serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor se vor efectua următoarele activități:

1. Se va verifica în baza de date numărul mențiunilor de reședință valabil înscrise la adresa respectivă
2. Dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puțin 2 mențiuni de reședință valabile se va proceda la informarea structurii locale a poliției naționale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanții locuiesc efectiv la adresa declarată.

The specified slider is trashed.

Practic, se vor avea în vedere și cazurile în care cererile  s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeași adresă.  Prin «număr mare de solicitări» se înțelege un număr care depășește media zilnică, săptămânală sau lunară. Prin aceste măsuri se pot monitoriza îndeplinirea condițiilor necesare pentru acordarea vizelor de reședința pentru cetățenii cu drept de vot și verificarea legalității acestora, în cazul constatării unei evoluții semnificative a numărului de persoane care își stabilesc reședința intr-o anumită circumscripție electorală”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, conform profit.ro.

The specified slider is trashed.

Aceasta a mai specificat faptul că demersurile se circumscriu Planului General de Măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne Ion Marcel Vela pentru buna desfășurare  a alegerilor locale din 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.