Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată

Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Documentul Ministerului Sănătății, cu datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie, se regăsește în documentul atașat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că “fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă”.

„Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, susține ministrul Sănătății, în comunicatul în care au dat publicității datele din fiecare localitate.

The specified slider is trashed.

 

Documentul cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) și este realizat la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00, precizează Ministerul Sănătății.

În municipiul Brașov, rata de incidență COVID-19 este de 1,19 la mia de locuitori. Cea mai afectată localitate din județul Brașov este Ghimbavul, care are o rată de incidență de 3,27 de cazuri la mia de locuitori, dar aceasta se datorează în primul rând companiilor din localitate care și-au testat angajații care nu sunt, neapărat, din oraș. Alte localități care au rate mai mari decât municipiul Brașov sunt Predeal – 1,23/mia de locuitori, Bod – 1,91 cazuri/mia de locuitori, Poiana Mărului – 1,22 cazuri/mia de locuitori, Prejmer – 1,25 cazuri/mia de locuitori și Șinca Nouă – 1,88 cazuri/mia de locuitori.

Pe de altă parte, 18 localități din județ nu au avut niciun caz în ultimele 14 zile, având, astfel, o rată de incidență zero – Apața, Augustin, Bunești, Cața, Cincu, Comăna, Drăguș, Fundata, Hârseni, Hoghiz, Holbav, Jibert, Măieruș, Ormeniș, Părău, Ucea, Vama Buzăului și Voila.

rata incidenta2 rata incidenta1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.