I.P.J. Brașov: Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți! (Video)

Campania intitulată “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov, încearcă să-i convingă pe tineri că un selfie făcut pe o garnitură de tren s-ar putea să fie mortal.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

În perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov,  prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov,  desfășoară o campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare –  ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, în baza unui parteneriat între Poliția Română, CFR Călători și Mercury 360.

Campania se derulează la nivel național și are ca scop informarea și conștientizarea populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente.

The specified slider is trashed.

Vagon personalizat cu însemnele campaniei

Pentru susținerea activităților au fost realizate spoturi video, materiale informative și a fost personalizat un vagon de persoane cu însemnele campaniei, care va fi atașat trenurilor de pe diverse rute naționale, contribuind la promovarea mesajelor preventive.

În perioada 14.12.2020 – 31.01.2021, vagonul va fi atașat unui tren de pe ruta București-Brașov, iar polițiștii de prevenire și transporturi vor intensifica activitățile în vederea transmiterii unor informații utile, în special tinerilor.

De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, în mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.