„Cu apele curate“- Campanie de ecologizare pe malul Oltului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului organizează, în data de 11 septembrie 2020, de la ora 9:00, campania de ecologizare pe malul Oltului în Făgăraş, eveniment ce are loc în parteneriat cu Asociația „Mai Mult Verde“, Primăria Municipiului Făgăraș, SGA Brașov, Salco Serv Făgăraș, AVPS Făgăraș în cadrul proiectului „Cu Apele Curate“. Acest eveniment vizează protejarea mediului împotriva deșeurilor depozitate iresponsabil, precum și creșterea simțului responsabilității, al răspunderii și încurajarea comunității să acționeze în mod responsabil față de mediu când întâlnesc situații în care deșeurile au fost depozitate în mod necorespunzător.

„Voluntarii cu vârste sub 16 ani vor fi însoțiți de un adult și nu vor avea voie să atingă obiecte periculoase (sticle, fiare vechi, sârme, baterii de mașină, cutii de otrăvuri, deșeuri medicale sau obiecte instabile) și nu se vor deplasa în zone considerate periculoase sau greu accesibile. În cadrul acestui eveniment participanții, indiferent de vârstă, nu vor curăța deșeurile de construcții, mobilă, electrocasnice, deșeuri medicale și alte obiecte ce prezintă pericol.

Voluntarii înscriși vor avea la dispoziție măști și le vor fi oferite câte două perechi de mănuși. Ne asigurăm că în cadrul acestui eveniment vor fi respectate măsurile recomandate în vederea prevenirii riscurilor de accidente sau contaminare cu Covid-19.

Programul de desfăşurare este următorul: pe 11 septembrie, ne întâlnim la ora 9:00 pe partea dreaptă a digului Olt, la intrarea pe pod către Cartierul Galați şi continuăm pe parcursul a câteva ore, în funcție de numărul de voluntari înscriși și cantitatea de deșeuri de colectat. Ecologizarea va avea loc pe ambele maluri ale râului Olt, în stânga și dreapta podului.  “, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.