Stadiul lucrărilor de la noua Secție de Pediatrie

Lucrările la noua secție de Pediatrie din cadrul Spitalului din Făgăraș avansează deși mai multe situații neprevăzute au dus la amânarea finalizării lucrărilor.  Într-o postare pe facebook, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, explică stadiul lucrării privind noua secție de Pediatrie. Reamintim că noua secție de Pediatrie va fi în corpul principal al spitalului Secția nouă de Pediatrie și  va avea 25 de paturi, 6 saloane pentru însoțitori și bebeluși, de la 0 la 1 ani, saloane pentru copii de la 1-3 ani, de la 3 la 6 ani și de la 6 ani la 14 ani. De asemenea, este prevăzut un loc de joacă, în sala de așteptare, izolatoare, săli de tratament, potrivit ultimelor norme în vigoare.

În actuala clădire a Pediatriei va fi mutat ambulatoriu, în urma unui proiect european de peste 2 de milioane de euro, bani cu care această clădire va fi modernizată și dotată  corespunzător.

pediatrie2„Cu toate că decretarea stării de urgență la nivel național și existența unor situații neprevăzute au dus la amânarea finalizării lucrărilor la Pediatrie, acestea avansează și sunt realizate în proporție de 70%.

După cum bine știți din comunicările oficiale, contractul de achiziție publică pentru proiectarea, asistenţa tehnică și execuţia lucrărilor s-a semnat în data de 29.10.2018. Durata de execuție prevăzută a fost de 8 luni calendaristice, din care 2 luni servicii de proiectare și 6 luni execuție lucrări.

La data de 13.11.2018 s-a emis Ordinul administrativ pentru începerea proiectării cu termenul de finalizare 13.01.2019. Obținerea avizului de securitate la incendiu a dus la prelungirea cu 6 luni a acestei etape, fiind emise în acest sens două acte adiționale.

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați de Consiliul Local în data de 10.07.2019, în baza HCL nr. 184. A urmat predarea amplasamentului în data de 19.07.2019, iar lucrările au început la data de 31.07.2019. Durata de execuție era de 6 luni, acestea urmând sa fie finalizate până la data de 31.01.2020.

pediatrie3Însă, în timpul lucrărilor de la demisolul clădirii s-a constatat că toate conductele de canalizare menajeră, pluvială și cele de încălzire necesitau devierea. Pentru că acestea erau din fontă și nu mai puteau fi folosite în urma demontării lor, tronsoanele au fost refăcute în totalitate. De asemenea, la nivelul parterului și etajului clădirii, coloanele de încălzire au necesitat devierea, deoarece distanța dintre acestea și zid era prea mică după ce pereții au fost cămășuiți. Deoarece situația nu a fost neprevizibilă, a fost solicitată și aprobată prelungirea termenului până la 31.03.2020.

La 16 martie a apărut o nouă situație excepțională, fiind decretată starea de urgență pe teritoriul României, prelungită de Guvern până la 14 mai 2020. Constructorul a solicitat o nouă amânare, de 90 de zile, deoarece au apărut probleme la livrarea materialelor necesare. În urma analizării solicitării, i-au acordate 60 de zile și noul termen de finalizare a fost stabilit pentru 31.05.2020.

Lucrările nu au fost terminate la timp, astfel că ne-am văzut nevoiți să aplicăm penalități pentru fiecare zi de întârziere, începând cu luna iunie. Suma totală impusă, până în prezent, este de 13.363 de lei.“, a scris primarul Făgărașului Gheorghe Sucaciu, pe pagina de socializare.

pediatrie4 pediatrie5 pediatrie6 pediatrie7 pediatrie7 pediatrie8 pediatrie9 pediatrie10 pediatrie11 pediatrie13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *