Donație importantă pentru locuitorii comunei Sâmbăta de sus

Locuitorii din Sâmbăta de sus vor beneficia de investigații efectuate cu ajutorul unui ecograf performant. Aparatul medical a fost donat comunei de un medic pensionar, originar din Țara Făgărașului, care trăiește de 40 de ani în Germania.

FB_IMG_1597914663344,, Cu mare bucurie, vă anunţ că am primit cu titlu de donaţie un ecograf performant. În viitorul apropiat, acesta va fi încredinţat spre folosire cabinetului medical din localitate.
Donaţia a fost mult aşteptată şi îi mulţumim din suflet doctorului Gavrilă Dragoş, cel care ne-a adus aparatul din Germania.
Dr. Gavrilă este originar din Lisa după tată şi din Voivodeni după mamă. De 40 de ani trăieşte în nordul Germaniei. În ultimii ani s-a lăsat impresionat de zona Sâmbăta şi obişnuieşte să ne facă donaţii constând în aparatură medicală.
Aparatul donat ieri este un ecograf cu 3 sonde: una pentru abdomen, una pentru inimă şi una pentru glada tiroidă, artere şi vene. Alături de ecograf, am primit de la bunul medic inclusiv tuburi cu gel şi hârtie pentru EKG, adică ceea ce mai este necesar pentru utilizarea lui. De asemenea, acesta ne-a mai oferit 3 bucăţi stetoscop şi 3 bucăţi tensiometru.
Merită să îl facem cunoscut pe acest om, care, astăzi, la 92 de ani, ne uimeşte prin generozitatea sa. În 2012 a mai donat comunei noastre un aparat de spirometrie, un defibrilator, un electrocardiogaf, o trusă de urgenţă şi un tub de oxigen.
Domnul Gavrilă, cu mulţi ani în urmă, a ajutat la înfiinţarea spitalului din Agnita, apoi a profesat ca medic ginecolog la Spitalul Judeţean din Braşov. În ’82 a plecat în Germania, unde a muncit tot ca medic, până s-a pensionat.
Vă mulţumim pentru donaţie, domnule doctor! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris pe pagina de facebook primarul com. Sâmbăta de sus, Vasile Andreas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.