Operatorul de iluminat public a prezentat raportul de activitate pentru primele 7 luni ale acestui an

Operatorul de iluminat public a prezentat raportul de activitate pentru primele 7 luni ale acestui an.

În perioada ianuarie – iulie 2020, Flash Lighting Services a acționat pe raza municipiului Făgăraș pentru aducerea iluminatului public în parametrii de funcționare, prin eliminarea problemelor sesizate de cetățeni sau identificate de către propriii angajați și prin completarea cu aparate de iluminat acolo unde a fost cazul. În prezent, se urmărește păstrarea sistemului în parametrii și îmbinarea acestuia cu iluminatul nou executat din investiții.

Dispeceratul firmei contractate de municipalitate a preluat 85 de sesizări de la cetățeni, 85% dintre acestea fiind soluționare în mai puțin de 24 de ore, 8% între 24 și 48 de ore, iar 7% între 48 și 72 de ore. De asemenea, echipajele operative s-au autosesizat în 120 de cazuri, în urma constatărilor din teren, în aceeași perioadă a anului.

Firma oferă și servicii de intervenție și mentenanță, 24 de ore din 24. În cazul în care apar defecțiuni ale rețelei, făgărășenii pot face sesizări la dispeceratul operatorului, apelând numărul de telefon cu tarif normal: 0751 586462. Apelurile sunt preluate de un operator care va acţiona rapid pentru a informa echipa din municipiul Făgăraș pentru remedierea problemelor din teren. De asemenea, sesizări pot fi trimise și prin e-mail la adresa: dispeceratfls@gmail.com.

Compania trebuie să modernizeze și să extindă rețeaua electrică până la sfârșitul anului 2022. Prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu unele ecologice, consumul de energie electrică va scădea cu cel puțin 40% și poluarea va fi redusă. Modernizarea prevede 23 de km de rețea existentă de drumuri iluminate + 5 km de rețea subterană extinsă, amplasarea a 594 de stâlpi din metal și instalarea echipamentului aferent, 624 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și sisteme de semnalizare pentru trecerile de pietoni. Aceeași firmă va realiza și iluminatul ornamental festiv de sărbători, în perioada 2020 – 2030.

Contractul pentru concesionarea iluminatului public, pe o perioadă de 10 ani, a fost semnat în decembrie 2019. Acesta are o valoare de 18.206.363,78 de lei (fără TVA), este finanțat din bugetul local, iar plățile sunt efectuate lunar, după recepția la terminarea lucrărilor. Consiliul Local a adoptat o hotărâre în acest sens în ședința din 28 noiembrie a anului trecut.

FB_IMG_1597830839791

Un comentariu la „Operatorul de iluminat public a prezentat raportul de activitate pentru primele 7 luni ale acestui an

  • august 21, 2020 la 5:18 am
    Permalink

    Examenul l-au dat aseara dupa ora 20. L-au picat,si examenul si curentul!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.