16 bursieri, medii și burse mai mari și o surpriză la Biserica Brâncoveanu

Zilele trecute comisia de evaluare a dosarelor a publicat numele celor 16 elevi și studenți făgărășeni care vor primi în noul an școlar o bursă de studiu în cadrul programului „Bursele brâncovenești“ al Bisericii „Sf. Nicolae – Brâncoveanu“ din Făgăraș. Față de anul trecut, a crescut și numărul bursierilor (de la 10 la 16), și media cea mai mică (de la 8 la 8.44), precum și suma acordată anual (de la 1.200 la 1.500 lei). Anul acesta a venit și cu o dezvoltare surpriză a proiectului. La inițiativa unei familii, s-a constituit și un fond de burse de performanță, acordat elevilor și studenților comunității acestei biserici care au rezultate excepționale. Numele acestora va fi publicat în curând.

 Programul „Bursele brâncovenești“ a fost lansat anul trecut, în 16 august, de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, și a fost inspirat chiar de voievodul martir, cunoscut ca promotor și protector al culturii și al educației. Obiectivele programului sunt: încurajarea performanței; sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune dar posibilități financiare reduse; construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Fondul de burse este constituit din contribuția comunității Bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să îi sprijine pe tinerii cu potențial din Țara Făgărașului.

Regulamentul proiectului și numele bursierilor sunt pe pagina bisericii: https://bisericabrancoveanu.wordpress.com/bursele-brancovenesti/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.