Victoria, cel mai părăsit oraș din județ. În ultimii ani a pierdut aproape 30 de persoane la mia de locuitori

În județul Brașov, Victoria este orașul din care au plecat cei mai mulți locuitori, în ultimii zece ani, raportat la mia de locuitori. Astfel, 27,88 locuitori dintr-o mie au plecat din orașul chimiștilor.

Victoria este urmat de Predeal, care a pierdut 22,92 de locuitori dintr-o mie. Făgărașul, un alt oraș monoindustrial, a pierdut în ultimii zece ani 22,30 de persoane la mia de locuitori.

Rupea și-a redus efectivul în ultimii zece ani cu 20,11 persoane la mia de locuitori, în timp ce Codlea a pierdut 17,05 persoane la mia de locuitori. Și Ghimbavul și-a redus populația, chiar dacă este într-o continuă dezvoltare. Practic, Ghimbavul a pierdut 15,84 persoane la mia de locuitori în ultimii zece ani. Zărneștiul este următorul în top, cu 13,53 persoane la mia de locuitori, în timp ce Săcelele, un oraș construit în jurul uzinei Electroprecizia, a pierdut 13,26 persoane la mia de locuitori. Râșnovul, care pe vremea lui Ceaușescu avea industrie chimică și prelucrătoare, a pierdut de 13,13 persoane la mia de locuitori, fiind ultimul oraș din top.

Populația municipiului Brașov a scăzut, prin migrație, în ultimii zece ani, cu 17,71 persoane la mia de locuitori. Majoritatea acestora au fost atrași de traiul în afara țării sau au revenit la origini, după ce la începutul anilor 70 au fost mutați aproape cu forța aici pentru a lucra la marile fabrici comuniste.

sursa:bizbrasov.ro

 

Un comentariu la „Victoria, cel mai părăsit oraș din județ. În ultimii ani a pierdut aproape 30 de persoane la mia de locuitori

  • august 9, 2020 la 6:22 am
    Permalink

    Multumim tovarasilor ION ILIESCU,TRAIAN BASESCU,KLAUS JOHANISS,in frunte cu guvernele lor care au subminat economia romaneasca pentru propriile lor interese!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.