Se lucrează intens la noua creșă din Făgăraș

Avansează reabilitarea clădirii care urmează să fie transformată în creșă, pe strada Tăbăcari. Lucrările au demarat la sfârșitul lunii iunie, în urma parteneriatului încheiat cu Biserica Evanghelică-Lutherană din România.

Până acum, în interior, au fost îndepărtate: parchetul vechi, gresia și obiectele sanitare. S-a intervenit și la pereți-zidărie în ambele corpuri ale clădirii.

Zilele acestea, în exterior, se muncește la acoperiș, fiind curățată umplutura de pe planșeul de grinzi, respectiv s-a îndepărtat complet țigla veche cu șipci de lemn. Se repară șarpanta de lemn a acoperișului și au început săpăturile în interior, pentru realizarea subzidirilor cerute în proiect pentru pereții portanți existenți.

Firma constructoare din Cluj a încheiat un contract cu Salco Serv, astfel că molozul rezultat a fost colectat de firma de salubritate din subordinea Consiliului Local.

cres2Lucrările sunt finanțate în totalitate de către Biserica Evanghelică-Lutherană din România. La finalizarea acestora, anul viitor, clădirea va fi primită de către municipalitate pentru a fi administrată pe o perioadă de 49 de ani.

Din toamna anului viitor, vor exista aproximativ 25 de locuri pentru ante-preșcolari și noi locuri de muncă pentru cadre didactice și personal auxiliar.

Creșa face parte din planul amplu pe care Primăria Făgăraș îl are pentru rezolvarea problemei lipsei locurilor în unitățile destinate educației timpurii (0 – 6 ani): un imobil de pe strada Nicolae Bălcescu va fi transformat în creșă, o grădiniță va fi construită pe strada Negoiu (cu finanțare de la Ambasada SUA în România), iar o altă grădiniță se află deja în construcție pe strada Cetății (printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Educației), se arată în informarea postată pe pagina de socializare a primarului Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

cres3 cres4 cres5

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.