Un ambulanțier și o infirmieră din Făgăraș, confirmați pozitiv cu COVID-19

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în mod îngrijorător la nivel național,  iar specialiștii trag un semnal de alarmă asupra faptului  că este posibil ca în viitorul apropiat să avem și mai mulți infectați, iar acest lucru ar putea crea o presiune mare asupra sistemului medical. În comparație cu alte localități, Făgărașul a fost ferit până în luna iulie de această infecție, cazurile depistate până la începutul lunii fiind izolate și cu link epidemiologic în alte localități.  De la începutul acestei luni au fost înregistrate în Țara Făgărașului 17 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, trei din ele în ultima săptămână. 

Din aceste trei cazuri, unul este înregistrat la Substația Făgăraș a Serviciului de Ambulanță Brașov.  Este vorba despre un ambulanțier, care a prezentat simptome iar în urma testului, s-a confirmat faptul că este infectat cu COVID-19.

S-a făcut anchetă epidemiologică, colega de echipaj a rămas în izolare la domiciliu și urmează ca toți colegii de tură să fie testați.“, ne-a declarat DAVID ZSIGMOND LEVENTE, manager general la Serviciul de Ambulanța Județean Brașov.

În momentul de față, la Ambulanța Făgăraș sunt 12 echipaje de urgență, formate din asistenți și ambulanțieri, care lucrează în ture. Pe tura de  zi sunt trei echipaje de urgență iar pe cea de noapte două. De asemenea, Substația din Făgăraș are un medic, cu jumătate de normă, precum și două persoane la TESA. Lipsa unui echipaj afectează deja activitatea Ambulanței.

„Sigur că ne afectează activitatea, pentru că asistenta trebuie să rămână acasă iar ambulanțierul este internat în spital și ne scade puterea de intervenție, un echipaj fiind lipsă“, ne-a mai spus DAVID ZSIGMOND LEVENTE, manager general Ambulanța Brașov.

Din informațiile pe care le avem până în momentul de față, în acest caz nu s-a stabilit sursa infectării, bărbatul fiind plecat și în concediu.

Potrivit informațiilor  primite de la managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, la nivelul județului Brașov, până în momentul de față, în jur de 20 de angajați ai serviciului au fost depistați cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, 7 din aceștia doar la Codlea.

Astăzi fiind și Ziua Națională a Ambulanței, aș vrea să transmit tuturor colegilor care lucrează la Ambulanță un sincer la mulți ani. De asemenea, rugămintea către populație este să se protejeze, pentru că prin această protecție, ne protejează și pe noi și noi atunci avem puterea să intervenim când au nevoie pentru alte afecțiuni. Dacă noi suntem afectați, ei sunt și mai mult afectați, pentru că nu o să avem forța necesară să intervenim“, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanță Brașov.

De asemenea și o infirmieră de la Centrul de Hemodializă a fost infectată. Femeia a fost depistată în urma testării repetate, făcută la două săptămâni de reprezentanții spitalului, după ce o pacientă de 70 de ani, prima de altfel, a fost confirmată pozitiv în cadrul spitalului. Reamintim că alți doi pacienți de la Dializă au fost confirmați pozitiv, fiind contacți cu prima pacientă.  Pentru restul personalului medical, testele făcute sunt negative.

În continuare, autoritățile sanitare le recomandă cetățenilor să fie responsabili, să respecte regulile de igienă, distanțare și protejare, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.



One thought on “Un ambulanțier și o infirmieră din Făgăraș, confirmați pozitiv cu COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *