Continuă modernizarea străzii Doamna Stanca. Următorul pas – asfaltarea străzii, refacerea trotuarelor și a zonei verzi

Lucrările de modernizare a străzii Doamna Stanca avansează iar astăzi s-a făcut încă un pas important: s-a predat constructorului amplasamentul pentru asfaltarea străzii, modernizarea trotuarelor și a zonelor verzi. Reamintim că lucrările de modernizare a acestei străzi au început la sfârșitul lunii  martie a acestui an și au debutat cu modernizarea rețelelor subterane și eliminarea stâlpilor de iluminat din beton. Asta pentru că o dată reabilitate strada și trotuarele să nu mai fie săpate de rețeliști. 

Reprezentanți ai constructorului, proiectantul, dirigintele de șantier, dar și rețeliștii au fost prezenți astăzi alături de cei ai Primăriei pe teren pentru a se face încă un pas important în acest proiect: predarea amplasamentului pentru refacerea carosabilului, a trotuarelor și a zonelor verzi.

IMG_0215Astăzi se predă amplasamentul și bornele de reper pe strada Doamna Stanca, pentru începerea lucrărilor de reabilitare strada Doamna Stanca. În momentul de față sunt prezenți constructorul, proiectantul. dirigintele de șantier și toți rețeliștii pentru predarea amplasamentului și bornelor de reper.  Până acum s-au făcut reabilitarea rețelei de apă, care este în proporție de 95% realizată, modernizarea sistemului de iluminat public și trecerea subterană a rețelelor de curenți slabi. În subteran, toate lucrările sunt executate, urmează reabilitarea carosabilului și a trotuarului. Dacă astăzi s-a predat amplasamentul, sperăm ca din 3 august să se înceapă efectiv lucrările“, ne-a declarat Adrian Bica, șef Servicii Investiții, Implementări Proiecte și Relații Europene.


Totodată, va fi reabilitată rețeaua de apă pluvială.

116245571_382723589371753_3417617310870073756_nPe strada Doamna Stanca sunt mai multe lucrări, unele dintre ele s-au finalizat și începem următoarea lucrare. Este vorba de lucrarea de modernizare efectivă a străzii și reabilitarea conductei de preluare a apelor pluviale. Am introdus această lucrare în lucrarea mare, pentru a o finaliza cât mai repede. Apele pluviale vor fi colectate pe strada Doamna Stanca, vor fi direcționate spre un colector principal spre a fi deversate ori în Berivoi, ori în Olt iar ulterior va fi modernizată stradă, prin modernizarea carosabilului, refacerea spațiilor verzi, refacerea trotuarelor și plantarea pomilor. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat, constructorul se va organiza în perioada următoare. Probabil, tot în luna august va începe lucrarea. Traficul va fi puțin restricționat, dar fiind un carosabil cu o lățime de 12m, se va lucra pe o parte pentru a reabilita strada pe o lățime de 6 m și se va circula cu o viteză redusă pe 6 metri. Pe urmă se va muta traficul pe partea carosabilă reabilitată și se va lucra la cealaltă parte carosabilă.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraș.

IMG_0185De asemenea, proiectul prevede realizarea unui sens giratoriu la intersecția cu strada Ghioceilor, pentru fluidizarea circulației spre și dinspre Spitalul Municipal Făgăraș.

În același timp, dar probabil anul viitor, vom intra în lucrarea de realizare a sensului giratoriu de la intersecția străzilor Ghioceilor cu strada Doamna Stanca, ieșirea de la spital fiind realizată printr-un sens giratoriu“, a mai spus primarul Făgărașului.

 

 

IMG_0197

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.