Experiențe unice în minunata Țară a Făgărașului

Că stăm „pe o mină de aur“ este o certitudine. Această bogăție, dată-n dar de divinitate, cu munții cei semeți și peisaje ce îți taie respirația, cu apa rece și cristalină ce îți potolește setea, cu Oltul, cu Cetatea Făgărașului, cu salba de mănăstiri de la poalele Făgărașilor, cu oamenii primitori, cu bucatele alese și cu tot ce oferă Țara Făgărașului, a fost descoperită de mai mulți blogeri români, pasionați de călătorie. Aceștia au luat parte la primul info-trip din acest an, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului. În urma acestor promovări, primarii comunelor Țării Făgărașului, prin intermediul acestei asociații, doresc să pună Țara Făgărașului pe harta destinațiilor turistice din țară, dar și de peste hotare. 

tf1
foto: facebook- protv.ro

Departe de agitatia Capitalei, invitați să se bucure de răcoarea muntelui și să exploreze frumusețile naturii la pas, aceștia au vizitat o parte din tărâmul adăpostit de Munții Făgăraș și au trăit experiențe unice. Au trecut pe la Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche, au întâlnit ansamblul folcloric de la Șinca Nouă, au asistat la făcutul pâinii în cuptor de lemn la Nou Român și au putut admira panorama întregii Țări a Făgărașului de pe colinele Ardealului aflate în dreapta Oltului. Turul în Țara Făgărașului s-a încheiat pentru pasionații de călătorie cu o vizită la superba Cetate Făgărașului, dar și la muzeul și atelierul de zestre contemporană Mândra Chic. La finele excursiei în minunatul ținut al Făgărașului, creatorii de conținut s-au declarat îndrăgostiți de locuri, oameni și tradiții.

 

tf2Suntem bucuroși că am atras atenția și că au început să vină tot felul de jurnaliști, blogeri. Acești blogeri vor mai veni încă de trei ori în Țara Făgărașului și cred că aceste aceste promovări vor avea succes. Încercăm să ne promovăm și clar că o să reușim, pentru că promovarea este făcută într-un mod gândit științific și coordonat între toate comunele.“, ne-a spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

La finalul călătoriei în zona noastră, Țara Făgărașului a primit aprecierea de “Destinația turistică a anului 2020”.

Să nu mai ai o viață pe fugă, sub presiunea minutelor, orelor, secundelor și să uiți acea goană nebună și să-ți iei un răgaz din haos și să asculți doar liniștea. Cam acestea sunt sentimentele care ne-au încercat atunci când am descoperit cât de viu și cât de frumos trăiesc oamenii aștia, în armonie cu natura, atât de aproape de Dumnezeu și atât de strâns legați de tradiții. În sufletul nostru, i-am invidiat pentru locul unde i-a așezat Dumnezeu. Oriunde te-ai întoarce, parcă, ești vegheat din umbră de mărețele creste ale Făgărașilor, cernite de zăpadă, și de curgerea lină a Oltului. “, scrie

Vezi mai jos câteva din impresiile celor care au participat la acest info-trip.

Dacă ești din România, trebuie să ajungi aici: Țara Făgărașului, paradisul ascuns al Transilvaniei

Traseul Trei Zile În Țara Făgărașului: Ce Poți Vizita Într-Un Weekend Prelungit

ȚARA FĂGĂRAȘULUI – O „ȚARĂ” DE POVESTE CE ARE TOATE ȘANSELE SĂ DEVINĂ DESTINAȚIA ANULUI 2020 ÎN ROMÂNIA

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional Pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului “Ţara Făgăraşului” s-a constituit prin voinţa administraţiilor locale ale localităţilor Victoria, Drăguş, Viştea, Sîmbăta de Sus, Ucea, Voila, Lisa, Beclean, Recea, Hârseni, Mândra, Şercaia, Şinca Nouă, Şinca, Şoarş, Părău, Comana, Jibert, Cincu-localitaţi din judetul Braşov şi Arpaşu de Jos, Cârţişoara- localităţi din judeţul Sibiu.

Scopul înfiinţării acestei asociaţii a fost de a promova şi sprijini dezvoltarea durabilă a regiunii sub toate aspectele sale: economice, sociale, culturale în principal prin promovarea şi susţinerea turismului şi a tuturor activităţilor complementare acestuia.

flucus Cred că o să iasă o treabă o treabă faină, pentru că în primul rând promovăm o zonă bine definită de multe comune. Nu mai vorbește nimeni de comuna lui, vorbim de Țara Făgărașului și o facem într-un mod științific. Nu cunosc până acum să fie făcute studii sociologice, cu firme specializate la nivelul țării. Dezvoltarea s-a făcut așa cam după ureche, din vorbă în vorbă. La noi am pus niște baze solide. Autoritățile publice locale nu o să facă turism. Noi pregătim infrastructura, propaganda pentru privații care vor face turism, ca un număr cât mai mare să fie implicat în acest proiect, însă mulți oameni nu știu despre treaba asta faină pe care o facem noi. Astfel că am vorbit și cu colegii mei, cu Florin Ioani, care este președintele asociației, ca în viitorul apropiat să facem câteva întâlniri în comunele Țării Făgărașului unde să comunicăm celor care au pensiuni sau activități turistice, producătorilor locali și altora care vor să înceapă de acum înainte, ce facem și care e opinia și linia noastră. Asta pentru că vom avea pretenția unui anumit nivel de standard, de la comportament până la sericii oferite“, a mai spus primarul comunei Șinca Nouă.

De curând a fost lansat  și clipul de promovare „Țara Făgărașului – Destinația anului 2020 în România“.

https://www.facebook.com/centruregional/videos/741167463340648/

Un comentariu la „Experiențe unice în minunata Țară a Făgărașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.