Pregătiri pentru școala online la Făgăraș

În contextul epidemiologic actual, dar și în urma scenariilor făcute de Ministerul Educației privind începerea noului an școlar, autoritățile locale au decis să se implice și să sprijine instituțiile de învățământ din orașul nostru. Astfel că zilele trecute a fost organizată o întâlnire la Primăria Făgăraș cu directorii școlilor pentru a vedea care sunt necesitățile pentru a se putea desfășura în condiții optime cursurile în anul școlar viitor, dacă acestea vor fi online. 

România nu a fost pregătită pentru un sistem de învățătură online iar acest lucru a fost vizibil atunci când școlile s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației a declarat zilele trecute că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Monica Anisie susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase. Ministrul mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online. Ultima variantă pe care Ministrul Educației spune că o va lua în calcul este ca fiecare școală să decidă cum se vor desfășura cursurile, în funcție de situaţia epidemiologică din zonă. Și pentru a fi pregătiți și a nu mai avea situația din primăvara acestui an, autoritățile locale au decis să se implice pentru a-i ajuta pe profesori, dar și pe elevi. Astfel că zilele trecute, la Primăria Făgăraș au fost invitați directorii instituțiilor de învățământ din orașul nostru.
Văzând evoluția ultimelor evenimente, îmi dau seama că școala este puțin posibil să înceapă în mod tradițional, așa cum se desfășura înainte de această pandemie. Am solicitat tuturor directorilor să facem o întâlnire și să discutăm vizavi de ce nevoi au pentru a începe școala din septembrie și pentru a face școala online în condiții optime. Astăzi, persoana din cadrul Primăriei care se ocupă de acest proiect a și găsit soluții și a făcut un program împreună cu directorii, pentru a identifica problemele și a găsi soluțiile pentru a se face școală în condiții optime. În perioada următoare se vor face cursuri pentru profesorii care mai au nevoie de anumite cunoștințe pentru a face cursurile online. Va fi implementată anumită infrastructură în școli pentru astfel de cursuri. Educația pentru noi este prioritară și vom încerca să oferim condiții bune pentru desfășurarea cursurilor“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

De asemenea și reprezentanții elevilor din Făgăraș vor fi invitați la discuții la Primăria Făgăraș, pentru a afla care sunt problemele cu care s-au confruntat aceștia pe parcursul orelor desfășurate online și ce soluții se găsesc pentru ca pregătirea elevilor să fie cât mai bună și în astfel de condiții.

Reamintim că Ministerul Educației desfășoară un program prin care vor fi achiziționate 250.000 de tablete pentru elevii din medii defavorizate.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *