Școala Gimnazială ”Ovid Densusianu” din Făgăraș a obținut aprobarea proiectului depus în cadrul Programului Erasmus+

Școala Gimnazială ”Ovid Densusianu” din Făgăraș a obținut aprobarea proiectului „Adaptarea Învățării la Cerințele Noii Societăți”, proiect de mobilitate în domeniul educației școlare, Acțiunea Cheie 1, din cadrul Programului Erasmus+.

Proiectul elaborat de echipa formată din prof. înv. primar Ariadna Păișiu,  prof. înv. primar Mariana Paler, prof. Dana Savu, prof. Mihaela Tatu și prof. înv. primar Georgeta Banu, sub directa îndrumare a prof. Iuliana Aldea, directorul instituției, a obținut 88 de puncte, clasându-se pe locul 12, din cele 453 de proiecte participante la procesul de selecție (n.r. 150 fiind aprobate).

     „Proiectul oferă școlii noastre noi oportunități de valorificare a punctelor tari (n.r. resursele umane, materiale si curriculare)  pentru a pregăti elevii să devină cetățeni responsabili, capabili să răspundă cerințelor mereu în schimbare ale noi Societăți Digitale“, a declarat  prof. Iuliana Aldea,  director al Școlii Gimnaziale Ovid Densusianu. 

       Cadre didactice din școală vor participa la 6 mobilități în Olanda, Italia, Turcia sau Spania, urmărind creșterea capacității de adaptare a actului educațional la standardele U.E. impuse de Noua Societate Digitală, pe trei direcții: asigurarea calității procesului educațional prin activități și metode didactice creative și interactive, combaterea insuccesului școlar și a părăsirii timpurii  a școlii și  menținerea în școală a unui climat optim de siguranță.

Proiectul reprezintă punctul de plecare în strategia de internaționalizare a Școlii Gimnaziale Ovid Densusianu și o investiție valoroasă pe termen lung a școlii.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.