O țară europeană pune România pe „lista neagră” – Românii care merg acolo trebuie să stea în carantină

Persoanele care vor să călătorească în Austria și vin din România, Bulgaria și Republica Moldova sunt obligate să stea în carantină 14 zile. Avertizarea de călătorie a fost anunțată miercuri de către guvernul de la Viena. 

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă, scrie G4Media.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari. În plus, cetățenii austrieci aflați acum în România, Moldova și Bulgaria sunt sfătuiți să părăsească imediat țara respectivă, potrivit publicației austriece Kurier.

Decizia guvernului austriac vine după ce în România se înregistrează constant creșteri ale numărului de infectări cu Covid-19. Săptămâna trecută a fost cea mai neagră pentru România de la debutul pandemiei.

Sursa: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.