Medicii de familie le cer românilor să fie responsabili

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) face apel la responsabilitatea românilor și reamintește populației măsurile principale pentru prevenția infecției COVID-19.

Din observațiile noastre am concluzionat că populația respectă din ce în ce mai puțin recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii acestei boli. Autoritățile nu mai reușesc să se impună eficient și iată de ce noi, medicii de familie, tragem un nou semnal de alarmă prin care spunem populației că trebuie să se protejeze în continuare.
SNMF subliniază importanța respectării tuturor măsurilor de prevenție la nivelul cabinetelor noastre prin respectarea tuturor măsurilor individuale de protecție, prin instituirea circuitelor, acolo unde este posibil, și prin promovarea consultației la distanță, mai ales în cazul pacienților febrili sau cu semne de afecțiune respiratorie acută. Un pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2 care ajunge la medicul de familie pune în pericol nu doar personalul medical ci și pe toți pacienții care trec prin cabinet în acea zi.
Știm cu toții câte dificultăți administrative, legislative și de altă natură am avut în perioada stării de urgență și apoi în starea de alertă. Este important să rămânem solidari și să luptăm împreună pentru drepturile noastre și pentru sănătatea pacienților noștri“, se arată în mesajul BEx al SNMF. 

apel-medici



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *