Vești bune pentru părinții făgărășeni. O nouă creșă în orașul nostru

O problema stringentă în orașul nostru, cu care se confruntă părinții, este cea a locurilor limitate din singura creșă din Făgăraș. Despre necesitatea realizarea unei noi creșe s-a discutat de mulți ani, însă situația a rămas la fel până în prezent. Astăzi, primarul Făgărașului a venit cu vești bune. În urma vizitei episcopului Bisericii Evanghelice-Luterane, s-a încheiat un parteneriat cu Primăria Făgăraș, prin care copiii făgărășeni vor putea merge la o nouă creșă, amenajată la fosta grădiniță de pe strada Tăbăcari.

Am avut onoarea de a primi, ieri, vizita Excelenței Sale Dezső Zoltán Adorjáni, episcopul Bisericii Evanghelice-Luterane din România. Am încheiat un parteneriat prin care copiii făgărășeni vor putea merge la o nouă creșă, începând din toamna anului 2021.

Unitatea de învățământ va funcționa în clădirea de pe strada Tăbăcari, care de-a lungul anilor a deservit învățământului preșcolar și celui primar. Întreaga investiție pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, conform standardelor impuse de lege, va fi suportată de Biserica Evanghelică-Luterană.

După finalizarea lucrărilor, care sunt în desfășurare deja, municipalitatea va administra clădirea și va angaja personalul necesar pentru desfășurarea activității. Vor fi create, astfel, aproximativ 25 de locuri pentru ante-preșcolari și noi locuri de muncă pentru cadre didactice și personal auxiliar.

Această creșă face parte din planul amplu pe care îl avem pentru rezolvarea problemei înscrierii copiilor în unitățile pentru educația timpurie (0 – 6 ani): un imobil de pe strada Nicolae Bălcescu va fi transformat în creșă, o grădiniță va fi construită pe strada Negoiu (cu finanțare de la Ambasada SUA în România), iar o altă grădiniță se află deja în construcție pe strada Cetății (printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Educației).“, a scris Gheorghe Sucaciu, pe pagina de facebook. 

cresa2 cresa3 cresa5 cresa6



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *