Vești bune! Un proiect important a demarat în comuna Beclean

O problemă veche cu care se confruntă locuitorii satelor Calbor și Boholț, cea legată de lipsa apei potabile, este pe cale de a fi rezolvată. După aproape 4 ani, lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a satelor Calbor și Boholț au demarat. Ordinul de începere a fost dat în data de 6 iunie și potrivit contractului, acestea trebuie finalizate în 5 luni. 

Nu mai este necunoscut faptul că apa din fântânile oamenilor din satele Calbor și Boholț nu este potabilă, fiind nevoiți să-și cumpere apă pentru consum. După ani de zile de așteptări, de câteva zile s-a trecut la fapte. Lucrările din cadrul proiectului finanțat prin PNDL privind alimentarea cu apă potabilă a celor două localități, au demarat de câteva zile, urmând a fi finalizate, conform contractului, în termen de cinci luni.

„Mă bucur că după aproape 4 ani, timp în care s-a întocmit documentația și s-a făcut viabil acest proiect, care a fost incomplet, am reușit ca în data de 6 iunie, anul curent, să dăm ordinul de începere și să putem să avem șantier pentru proiectul de aducțiune apă potabilă pentru satele Calbor și Boholț. Valoarea investiției este 7 295.000 din care valoarea contractului cu firma Consal este 6294.000 lei. Este un proiect mult așteptat de sătenii din comuna Beclean, de la nord de Olt, deoarece apa potabilă este o mare problemă acolo și avem convingerea că până la finele acestui an, oamenii din cele două sate vor avea apa în fiecare gospodărie. În cadrul acestui proiect se construiește Gospodăria de Apă. Este vorba de un rezervor mare, care înmagazinează apa, care provine din foraje și de asemenea e o stație de clorinare, de tratare a apei, care face apa să fie potabilă. Oamenii pot fi liniștiți pentru că apa care va ajunge la gospodării va fi una conformă, potabilă. Mă bucur că în calitate de primar pot să rezolv această problemă, pentru că este una din promisiunile mele și un proiect de suflet și de căpătâi pentru mandatul în curs. “, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Un alt proiect pregătit de autoritățile locale și pentru care s-a obținut toată documentația necesară este cel de realizare a rețelei de canalizare în satele Beclean și Luța. Pentru acest proiect este nevoie doar de finanțare iar în urma întrevederilor de la București, prim-ministrul României  le-a dat asigurări reprezentanților locali că  acesta va primi finanțare.

„De asemenea, vineri am fost din nou la prim-ministru, inclusiv cu doamna deputat Mara Mareș și ne bucurăm să vă spunem că prim-ministru ne-a promis că o să ne finanțeze proiectul de canalizare de la Beclean și Luța. Având cuvântul domnului prim-ministru, consider că nu mai există cale de întoarcere privind finanțarea acestui proiect, deoarece noi i-am arătat faptul că avem inclusiv avize, suntem în procedură de licitație cu clauză suspensivă. Am muncit mult pentru acest proiect. Am încercat să găsim finanțare din fonduri europene, cu fonduri guvernamentale, dar nu am reușit până în prezent. Este o valoare destul de mare, de 12 milioane de lei, dar ne bucurăm să spunem că și acest proiect de mare anvergură va fi în sfârșit dus la bun sfârșit pentru că de 30 de ani s-au tot chinuit diverși primari să facă canalizarea și eu am nădejdea că acum este momentul și vom rezolva această problemă. Bineînțeles că procedurile sunt anevoioase, durează, nu se poate face de pe azi pe mâine, dar după cum am spus o parte din proceduri le-am îndeplinit și urmează să rezolvăm și restul și să trecem la implementare, atunci când avem finanțarea“, ne-a mai spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.