Acțiune pe linie rutieră pe raza întregului județ

La data de 04 iunie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza întregului județ, care a avut ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și asigurarea unui trafic rutier sigur și fluent în vederea reducerii numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora.

  Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;
  • Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice;
  • Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate 276 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 69.600 lei, dintre acestea 223 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 15 permise de conducere și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cadrul acțiunii au fost angrenați 53 de polițiști rutieri și de ordine publică, care au acționat pe raza întregului județ Brașov, utilizând echipamente video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, precum și cinemometrul TruCam.

Pentru ca siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu fie pusă în pericol, Poliția Brașov vă recomandă:

  • Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, măriți distanța dintre vehicule pentru a putea opri în condiții de siguranță!
  • Respectați regimul legal de viteză! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor!
  • Semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație și asigurați-vă temeinic, înainte de a efectua manevra!
  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Consumul de alcool diminuează capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor!

 

Adoptați permanent o conduită responsabilă și preventivă în trafic!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.