Făgăraș. Prezență mare la școală a elevilor din anii terminali

După mai bine de două luni şi jumătate, elevii au revenit ieri în şcoli. Este vorba doar de cei care se pregătesc pentru  examenele de Evaluare Naţională sau Bacalaureat. Mai mult, elevii pot alege dacă să urmeze aceste pregătiri pentru examen sau nu. Dacă la nivel județean sunt și școli unde niciun elev nu s-a înscris pentru această pregătire, la nivelul Făgărașului, procentul celor care au decis să se întoarcă la școală este destul de mare. 

La Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, 44 de elevi de a VIII-a și a XII-a s-au înscris la pregătire, dintr-un total de 62.

La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ s-au înscris la pregătire 27 de elevi a de a XII-a, de la zi, dintr-un total de 28 iar de la FR și seral s-au înscris 8 dintr-un total de 47.

La Colegiul Național „Doamna Stanca“ s-au întors la cursuri 150 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a dintr-un total de 160 iar la „Aurel Vijoli“ 20 dintr-un total de 29.

Și la Colegiul Național „Radu Negru“, prezența elevilor în bănci este foarte mare. La ciclu gimnazial din cei 98 de elevi, s-au înscris la pregătire 92 iar la liceu, din cei 142, 126 de elevi de clasa a XII-au s-au întors în bănci.


„Pregătirea elevilor se face în condiții de maximă siguranță conform precizărilor MRC și OMS, în două schimburi în intervalul orar 9-12.30. Pregătirea se realizează pe grupe de elevi, după un program bine stabilit, la disciplinele la care se susțin probele scrise ale examenului de Bacalaureat, respectiv Limba română, Geografie și Biologie în mod direct, în sălile de clasă  și online la Matematică și Istorie.
În anul școlar 2019-2020, au absolvit învățământul  liceal/zi 27 de elevi iar în învățământul liceal/ frecvență redusă respectiv seral 47 de elevi.
Din totalul de 74 de absolvenți, s-au înscris pentru a frecventa cursurile de pregătire pentru Bacalaureat 28 de elevi de la 
învățământul  liceal/zi și 8 elevi de la învățământul liceal cu  frecvență redusă respectiv seral.
In prima zi de pregătire, 2.06.2020, au fost prezenți 27 de elevi de la zi și 3 elevi de la învățământul liceal/ frecvență redusă“, ne-a spus Laura Pop, dir. adj. la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

Elevii care se pregătesc de examene au revenit în 2 iunie în şcoli, cu respectarea normelor de distanţare socială, stabilite printr-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei. Şcolile au luat toate măsurile pentru că virusul să nu se răspândească în şcoli, însă, chiar şi aşa, au existat destui părinţi şi elevi care au decis că este mai bine să se pregătească în continuare de acasă. Potrivit IŞJ Braşov, procentul la nivel de judeţ pentru prezenţa fizică la cursuri este de 55 – 60%, la nivelul claselor a VIII-a şi a XII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.