A început asfaltarea mult așteptată în comuna Hârseni

Lucrările de apă-canal începute în comuna Hârseni, în urmă cu patru ani au dus la distrugerea carosabilului în toată comuna. Sătui de această situație, oamenii au inițiat și o petiție online, prin care au cerut ca drumurile să fie reparate. Un astfel de proiect de modernizare a drumurilor din comună a fost câștigat de primărie în anul 2017, însă prelungirea lucrărilor la apă-canal a dus și la întârzierea acestor lucrări de modernizare. Acum însă, potrivit primarului lucrările de apă-canal au fost finalizate și verificate, astfel că s-a putut demara această lucrare de asfaltare, mult așteptată. 

De câteva săptămâni, se pregătește terenul pentru demararea asfaltării în comuna Hârseni. Fundația drumurilor din satul Copăcel a fost finalizată astfel că de astăzi, muncitorii firmei constructoare au demarat asfaltarea. Lucrările sunt finanțate în urma proiectului câștigat prin PNDL2, în anul 2017 și prevăd modernizarea a 14,3 km de drumuri, în toată comuna.

„De vreo două săptămâni se pregătește terenul pentru asfaltare. La Copăcel am finalizat acest lucru, la Hârseni de asemenea, la Sebeș în 2-3 zile terminăm iar în Mărgineni, jumătate e gata, pregătit pentru asfaltare. Am început de astăzi asfaltarea la Copăcel, pe strada Mică. Este primul strat de binder, după care ridicăm capacele și urmează stratul de uzură de încă 5 cm. Vor fi 14,3 km de drumuri asfaltate în toată comuna iar banii vin prin PNDL2. Lucrările de modernizare a drumurilor au întârziat pentru a fi sigur că rețeaua de apă și canalizare funcționează. S-au făcut probe și în urma acestora, totul funcționează.“, ne-a declarat Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Potrivit primarului următoarele sate unde se începe modernizarea drumurilor comunale sunt Hârseni și Sebeș. În cadrul acestui proiect sunt incluse doar drumurile comunale.  De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute și rigole, acolo unde nu există. În plus, pentru satul Copăcel, Primăria Hârseni a câștigat și un proiect, tot prin PNDL2, pentru realizarea de podețe și rigole betonate.

 

 

 


Un comentariu la „A început asfaltarea mult așteptată în comuna Hârseni

 • iunie 28, 2020 la 11:30 am
  Permalink

  Am o întrebare:
  De ce nu se asfaltează complet,de unii locuitori ai comunei sunt discriminați,adică nu se toarna asfalt pe toată strada,oare respectivii locuitori se afla in extravilan sau nu sunt plătitori de taxe și impozite.Sau pur și simplu acolo sa terminat materialul. Sau probabil este mai multă nevoie într-o curte.
  Aștept un răspuns competent Nediscriminatoriu.
  Următoarea discuție va fi pe subiectul lemne pentru încălzire,la fel tratament discriminatoriu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.