Încă două persoane infectate cu noul coronavirus în Țara Făgărașului

Încă două persoane sunt infectate cu noul coronavirus în Țara Făgărașului. Este vorba de un bărbat și o femeie, soț și soție din Șercaia.  Cei doi pensionari sunt acum internați la Spitalul Orășenesc Rupea iar autoritățile sanitare au început o anchetă epidemiologică.

În ciuda numeroaselor măsuri luate de autoritățile locale ale comunei Șercaia, pentru a preveni îmbolnăvirea localnicilor cu noul coronavirus, boala a ajuns în Șercaia după ce un bărbat a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Județean Brașov. Acolo a fost contact direct cu o altă persoană depistată pozitiv. După câteva zile în care s-a aflat acasă în autoizolare, atât bărbatul, cât și soția acestuia s-au îmbolnăvit.

Cetățeanul respectiv, dar și soția  au fost confirmați cu noul coronavirus. Restul familiei, nu. Urmează o anchetă epidemiologică mai amplă. Este bine că noi am alergat prin grădini, ca să-i convingem pe cei veniți de afară să stea în autoizolare și în schimb din locul care trebuia să ne asigure sănătatea, facem însămânțare cu COVID. Așteptăm să vedem rezultatele anchetei și sperăm să nu mai fie persoane infectate“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Autoritățile sanitare au început o anchetă epidemiologică.

Cele două persoane sunt contacți cu un caz confirmat, se cunoaște linkul epidemiologic, deci nu este din comunitate. Starea de sănătate este bună, ei se aflau în autoizolare și au respectat măsura autoizolării. Au fost testați pentru că au dezvoltat simptomatologie și se află la Spitalul din Rupea. Ancheta epidemiologică este în curs  de desfășurare, au fost identificați și izolați contacții direcți“, ne-a spus Anca Bâtiu, purt. de cuv. al DSP Brașov.

În plus, numărul persoanelor aflate în autoizolare, aflate în evidențele DSP Brașov, punctul Făgăraș, a crescut considerabil. Aproximativ 600 de persoane care s-au întors din străinătate se află în autoizolare. Din păcate, nu toate aceste persoane respectă această măsură. Patru cetățeni au fost identificați în afara locuinței, drept pentru care Poliția și DSP Brașov i-au sancționat și i-au introdus în carantină instituționalizată, carantină pe care o vor plăti.

Reprezentanții DSP Brașov le recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de igienă și distanțare impuse de situația de alertă iar celor care vin din străinătate să respecte măsura autoizolării.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.