Bamsee, supravieţuitoarea de la Hârseni

Cei trei pui de urs care au ajuns, zilele trecute, în Hârseni, alături de ursoaică, ar fi trebuit să ajungă la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, vineri după-amiaza. Aceştia au fost, însă, de negăsit. Vineri noaptea însă, unul din cei trei a fost găsit mort.
Un al doilea ursuleţ a fost preluat de către Sanctuarul Sanctuarul Libearty, iar un al treilea ursuleţ este de negăsit.

foto: AMP Libearty – Bear Sanctuary

Are în jur de 3 luni, a rămas orfană și nu-i mai are alături nici pe cei doi frați ai ei. Micuța e speriată, slăbită, flămândă și plânge după mama ei.
Acum e în siguranță! A ajuns la sanctuarul de urși AMP Libearty sâmbătă, la ora 3 dimineața: ea într-o cușcă, iar unul din frați mort, într-un sac.
Cel de-al treilea pui n-a mai fost văzut și e greu de crezut ca a putut să supraviețuiască fără laptele mamei și protecția ei. Ce s-a întâmplat oare cu această ursoaică? Ca oricare altă mama urs, credem că dacă ar fi fost în viață și-ar fi apărat puii până la moarte. E o întrebare la care nu vom avea răspuns.
Singura noastră certitudine este acest pui care a fost salvat și este acum sub protecția Asociatiei Milioane de Prieteni. I-am amenajat un bârlog cu fân proaspăt și primește lapte special cu biberonul, așa cum au fost hrăniți toți puii care au ajuns la Libearty în cei 15 ani de existență ai sanctuarului.
Deci, îi urăm bun venit lui Bamsee în lumea urșilor fericiți, care nu stiu de frica puștii și se bucură de a doua șansă la o viață liberă.“, au scris pe contul de socializare reprezentanții Rezervaţiei LiBearty de la Zărneşti.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *