Lucrările pentru modernizarea străzii Doamna Stanca avansează

Firma căreia municipalitatea i-a concesionat iluminatul public, Flash Lighting Services, introduce conducte pentru ca toți operatorii de telecomunicații să mute cablurile în subteran și a montat stâlpi noi de electricitate. Conform graficului de execuție, lucrările vor ajunge la final în luna august a acestui an. Până la această dată, și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud va introduce rețeaua sub pământ, iar stâlpii din beton vor fi eliminați.

Concomitent cu lucrările executate de Flash Lighting Services, furnizorul de apă reabilitează rețeaua de distribuție și transport a apei potabile, înlocuind vechile conducte. Lucrările executate de Apă Canal Sibiu se vor încheia în iulie 2020, potrivit unei informări transmise de Primăria Făgăraș.

Proiectul este complex, iar reabilitarea carosabilului, trotuarelor și zonelor verzi va fi demarată de firma Consal  după 15 iulie. Astfel, nu se va suprapune cu restul lucrărilor, evitând blocarea traficului rutier și pietonal. Au fost necesare intervenții și pe spațiile verzi, acestea urmând să fie refăcute prin plantări de arbori, arbuști, flori și gazon, conform avizelor Agenției pentru Protecția Mediului.

După 15 iulie 2020 va interveni și furnizorul de gaz pentru a repoziționa rețeaua. Totodată, va fi reabilitată rețeaua de apă pluvială de către firma Montrepcom.

De asemenea, se va realiza un sens giratoriu la intersecția cu strada Ghioceilor, pentru fluidizarea circulației spre și dinspre Spitalul Municipal Făgăraș.

Șantierul a fost deschis la sfârșitul lunii martie și va fi închis în martie 2022.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.