Examenele pentru permisul auto se reiau în iunie

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, începând cu data de 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile comunitare. „Activităţile se vor solutiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituţiei noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul”, precizează sursa citată.Reluarea activităţii de examinare este preconizată la începutul lunii iunie, în două etape. Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declaraţi admis la proba teoretică şi programaţi la proba practică pe durata instituirii stării de urgenţă (cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat urmatoare.
În a doua etapă urmează să se reia activitatea de examinare: proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.
În vederea desfăşurării activităţii de examinare vor fi respectate, cu stricteţe, următoarele măsuri de protecţie în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului:
– utilizarea măştilor de protecţie – atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori;
– dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
– evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători). Accesul va fi permis doar candidatul şi reprezentanţii scolilor de conducători auto;
– desfăşurarea activităţii de instruire numai în spaţii deschise, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.