Cum vor fi folosiți cei 20.000 de euro primiți de spital de la CEC BANK

Spitalul Municipal Făgăraș a primit de curând peste 20.000 de euro de la CEC Bank. Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație, a explicat într-o declarație de presă cum vor fi folosiți.

„Banii de la CEC Bank, împreună cu cei primiți de la primăriile din zonă, vor fi folosiți pentru dotarea secției de Terapie Intensivă cu acele ventilatoare necesare astfel încât, dacă va veni al doilea val de epidemie și dacă vor apărea cazuri în Țara Făgărașului, spitalul să poată trata pacienții în condiții corespunzătoare.

Faptul că am fost selectați pentru această donație demonstrează faptul că poziția noastră a fost auzită și măsurile luate pe timpul stării de urgență au fost corecte. Practic, reprezentanții unității spitalicești, ai Primăriei Făgăraș și ai instituțiilor din Țara Făgărașului, implicate în această luptă împotriva virusului, au dat rezultate. Faptul că am izolat pacienții de la Dializă, faptul că am testat masiv și , nu în ultimul rând, că am insistat ca „Dr. Aurel Tulbure” să fie retras de pe lista spitalelor suport Covid – mergând pe principiul că virusul trebuie izolat, nu diseminat – a dat roade.

Suntem bucuroși că astăzi, când încetează starea de urgență, putem să spunem că acest virus nu există în Țara Făgărașului. Am reușit prin efort comun să oprim apariția virusului. La Spitalul Municipal Făgăraș nu s-a prezentat până în acest moment nicio persoană infectată cu noul coronavirus, iar din cei testați nu a fost nimeni confirmat pozitiv.

Măsurile preventive sunt aplicate în continuare. Toți pacienții care se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe sunt testați, la fel și personalul medical. De asemenea, sunt testați periodic pacienții de la Centrul de Dializă”, a declarat Mariana Câju.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.