40.000 de lei amendă pentru Primăria Cincu, pentru gunoaiele aruncate pe câmp

40.000 de lei. Este amenda pe care a primit-o Primăria Cincu, de la Garda de Mediu, după ce comisarii au găsit pe teritoriul comunei deșeuri depozitate pe domeniul public, pe câteva sute de metri pătrați.

Pe lângă amendă, Primăria Cincu va trebui să curețe și terenul pe care au fost duse gunoaiele, până în 31 mai. În plus, dacă va fi cazul, va trebui să realizeze și lucrări de reconstrucție ecologică.


In timpul unui control tematic privind starea de salubritate a cursurilor de ape desfășurat in această perioadă pe raza UAT Cincu, județul Brașov, comisarii GNM-CJ Brașov s-au autosesizat referitor la modul de gestionare a deșeurilor din această zonă. Mai exact, s-a verificat traseul deșeurilor generate de populație, menajere și reciclabile, transportul și eliminarea lor, care trebuie să respecte prevederile legislației de mediu in vigoare.
La verificarea unor zone mai retrase s-a descoperit un amplasament pe care se depozitau în mod constant deșeurile provenite de la populația din Comuna Cincu. S-au constatat cantități foarte mari de deșeuri municipale amestecate, reciclabile, inerte ( deșeuri rezultate din demolări, construcții, reamenajari, etc), voluminoase, și altele, pe domeniul public, pe suprafață de câteva sute de metri pătrați, direct pe sol.
Urmare celor constatate, s-a impus Comunei Cincu, răspunzătoare de această stare de fapt, măsura eliminării în condițiile prevăzute de legislația de mediu și legislația privind gestiunea deșeurilor, cu termen 31.05.2020. De asemenea, s-a impus păstrarea unei stări de salubritate corespunzătoare, măsură cu termen permanent, care va fi verificată sistematic pentru a preveni apariția unor alte cantități de deșeuri abandonate pe raza UAT Cincu.
La finalizarea controlului se va aplica sancțiune contravențională conform Legii 211/2011 actualizată, in valoare de 40.000 lei, precum și sancțiune complementară de curățare și eliminare a întregii cantități de deșeuri, și lucrări de reconstrucție ecologică (după caz).“, potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Brașov. 

foto: Garda de Mediu Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.