Veste bună pentru cei aflați în șomaj tehnic

Pe perioada stării de urgență, salariații care nu mai merg la serviciu și se află în șomaj tehnic vor primi în continuare tichetele de masă, exclusiv în format electronic. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 a fost adoptat de Parlament. Pentru a se aplica, acesta mai trebuie semnat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial.

Așadar, salariații cărora le-a fost suspendat contractul de muncă și au fost trimiși în șomaj tehnic vor primi în continuare tichetele de masă. Acestea se vor trimite lunar către angajați exclusiv electronic, proporțional cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se efectuează plata. Transmiterea bonurilor de masă în format electronic este necesară tocmai pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus, având în vedere că aceste tichete sunt manipulate de un număr mare de persoane.

Valoarea maximală a unui tichet de masă a ajuns la 20 de lei, de la începutul lunii aprilie. Reamintim că, potrivit OUG nr. 30/2020, indemnizațiile de șomaj tehnic de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.