Dr. Gabriel Moraru: „După 15 mai să nu așteptați nimic bun”

Într-o postare pe Facebook, dr. Gabriel Moraru, președintele Colegiului Medicilor in România – filiala Brașov avertizează că relaxarea exagerată, care se manifestă deja, de după 15 mai ne-ar putea aduce „în rândul lumii”, cu număr înspăimântător de bolnavi și mai ales de morți, ca în Italia și SUA, scrie mytex.ro.

foto: mytex.ro

„Astăzi mi-am completat conștiincios declarația pe proprie răspundere, conform legii, pentru a mă putea deplasa în afara domiciliului.
Pe tot traseul parcurs, suficient de lung, nu am întâlnit nici o echipă de control. De altfel, ieri am întâlnit aceeași situație.
Oare de ce ?
O explicație plauzibilă ar fi că polițiștii și jandarmii s-au săturat să fie gardienii noștri în lupta cu SARS COV2, în timp ce instituții-cheie ale statului român ne informează că amenzile aplicate conform ordonanțelor militare în timpul stării de urgență sunt neconstituționale.
În traducere liberă asta ar însemna că toți nesimțiții, tembelii, proștii, trogloditii, infatuații, inconștienții care au ignorat și încălcat cu bună știință prevederile legale impuse prin starea de urgență sunt absolviți de orice vină sau responsabilitate.Păi atunci, onorate CCR și Avocatul Poporului, hai sa declarăm neconstituționale pandemia de SARS COV 2, starea de urgență instituită în România, ordonanțele militare, carantina, izolarea la domiciliu, internările în spitale, tratamentele pentru COVID și multe altele care v-ar trece prin minte.
În loc să-i mulțumim lui Dumnezeu că în România, cu infrastructura și resursele pe care le cunoaștem, avem o manifestare moderată a acestei pandemii, băgăm bățul prin gard ca să stimulăm în ultimă instanță nesupunerea socială.
Cu ce scop?
Ca să fim și noi în rând, măcar acum, cu Italia sau SUA ?
După cum observați în stradă relaxarea a început înainte de relaxare.
Dacă nu vom respecta în continuare măsurile de prevenție stabilite, ba chiar ne vom bate joc de ele, după 15 mai să nu așteptați nimic bun
”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.