Biserica nouă din Hălmeag, vandalizată

Clădirea noii biserici din Hălmeag aflată în construcție din anul 2010 a fost din nou vandalizată, se arată într-o postare pe facebook a reprezentanților Parohiei Ortodoxe Șercaia. Potrivit acestei postări, izolația de pe zidurile locașului de cult a fost distrusă, cel mai probabil de copii și nu ar fi prima dată.

Periodic, fațada noii biserici din Filia Hălmeag este batjocorită de locuitorii din zona de locuire apropiată, copii lăsați fără supraveghere și fără sfat bun din partea părinților…
Au fost făcute apeluri către autorități, din toamna trecută, vizite cu Poliția la câteva adrese… în zadar !
Facem un apel la denunţarea de către noi toţi a unui astfel de gest şi luarea de atitudine : ori de câte ori au loc manifestări ale urii sau vandalizării !
Biserica este LOC DE RUGĂCIUNE, CASA LUI DUMNEZEU, LOC DE BOTEZ, DE CUNUNII, DE EVENIMENTE IMPORTANTE DIN VIAȚA NOASTRĂ ! ESTE MAMA NOASTRĂ SPIRITUALĂ ȘI NU AVEM VOIE SĂ O VANDALIZĂM !
Acest mesaj dorim să ajungă la acei părinți de copii ! Educați-vă copiii în spiritul păcii, al dragostei, al toleranței ! Dacă aveți o mândrețe de biserică care se ridică la Hălmeag, mulțumiți Domnului ! Dați o mână de ajutor ! Cu mari eforturi, echipa va relua munca la biserica nouă în curând !
Așa să ne ajute Dumnezeu, după credința noastră !“, au scris pe facebook, reprezentanții Parohiei Ortodoxe Șercaia. 



Locașul de cult din Hălmeag se află în construcție din anul 2010, cu fonduri derulate prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *