1 MAI ÎN SIGURANȚĂ!

De-a lungul anilor, 1 Mai, care este Ziua Internațională a Muncii, a fost sărbătorit prin diverse activități desfășurate de către cetățeni, respectiv, plimbări în aer liber, petreceri, evenimente colective, unde numeroase persoane erau prezente sau pur și simplu, în familie.

Bucuria de a sărbători această zi prin întâlniri colective, în care voia bună ne cuprindea pe fiecare dintre noi, se schimbă în acest an.

Anul acesta, Ziua Internațională a Muncii sau 1 Mai, va trebui sărbătorită prin respectarea prevederilor legale adoptate prin Ordonanțele Militare în vigoare, păstrarea distanței sociale și evitarea aglomerației, fiind elemente cheie, pentru ca această zi să fie lipsită de evenimente neplăcute, iar dumneavoastră și cei apropiați să fiți în siguranță.

Cetățenii trebuie să adopte un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială, întrucât nerespectarea acestora atrage răspunderea contravențională sau penală, după caz.

De asemenea, atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație de către participanții la trafic, îndeosebi, a celor referitoare la conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau fără a poseda permis de conducere.

Consumul de alcool diminuează coordonarea motrică și echilibrul, alterează atenția și percepția, acesta reprezentând una dintre cauzele producerii accidentelor grave.

Astfel, dacă vă deplasați cu autovehiculul, pentru a ajunge cu bine la destinație, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov vă recomandă:

 

 • Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice!
 • Nu utilizați telefonul mobil în timpul deplasării fără a folosi dispozitivele “mâini libere”!
 • Folosiți centura de siguranță! Vă poate salva viața în cazul producerii unui accident rutier!
 • Adoptați o conduită preventivă, semnalizând din timp orice schimbare a direcției de mers!
 • Efectuați manevrele de depășire după ce v-ați asigurat temeinic în prealabil!
 • Respectați toți participanții la trafic!
 • Reduceți viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în apropierea și la traversarea intersecțiilor, la depășirea mijloacelor de transport oprite în stație!
 • Respectați indicațiile polițiștilor rutieri și semnificația semnalizărilor rutiere!

 

Dacă vă deplasați în calitate de pieton, vă recomandăm:

 

 • Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră! Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!
 • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul faptul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență!
 • Evitați să circulați pe partea carosabilă  sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
 • Respectați întocmai semnificația semnalizărilor rutiere (indicatoare, semafoare sau marcaje) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool- posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt în permanență la datorie și acționează în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor instituite în această perioadă a stării de urgență, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, cât și pentru prevenirea ilegalităților de orice fel, pentru ca întreaga comunitate să se bucure de liniște și siguranță.


Nerespectarea efortului colectiv desfășurat atât pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului COVID-19, cât și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel, prin încălcarea normelor legale dispuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, vor fi sancționate fără a exista toleranță!

Manifestați înțelegere și înțelepciune! Siguranța dumneavoastră și a celor dragi este cea mai importantă!

IPJ Brasov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.