Avertizare de vânt puternic și de ploi cu descărcări electrice

ANM a emis o avertizare Cod Galben de vânt, valabilă în intervalul 25 aprilie ora 10.00 – 25 aprilie ora 23.00, în majoritatea județelor din jumătate nordică a țării, inclusiv zona Brașovului, precum și în județele de la malul Mării Negre.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100km/h.


Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.