12 consilieri locali din Făgăraș și-au donat indemnizațiile Spitalului Municipal sau Cantinei de Ajutor Social

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Făgăraș, ședință la care, potrivit restricțiilor actuale, presa nu a avut acces, aleșii locali au decis să-și doneze indemnizațiile spre Spitalul Municipal sau spre Cantina de Ajutor Social. O inițiativă lăudabilă și de așteptat în aceste momente în care, în special aleșii trebuie să dea exemplu de solidaritate. Și pentru că ședința s-a desfășurat cu ușile închise, presei  i-au fost furnizate informații doar de cei prezenți la ședință cu privire la proiectele de hotărâre, dar și cu privire la inițiativele luate. Astfel, în câteva publicații online a apărut informația că Dan Gavrilă, consilier PNL este cel care a venit cu propunerea de a-și dona indemnizațiile în această perioadă. Surse din cadrul Consiliului Local spun că de fapt propunerea a fost a altui consilier, care nu a dorit să iasă în față cu această propunere, ci mai degrabă a considerat că face ceva omenește, fără a apărea în presă sau pe pagina de socializare.  La insistențele noastre, consilierul care a venit cu această propunere ne-a dat o declarație.

Eu nu am dorit să intervin, să intru în conflict, pentru că scopul pentru care am făcut această propunere este altul. Nu am vrut să fac din asta un scandal, pur și simplu am fost puțin întristat când am văzut știrile, dar mi-a trecut. Eu i-am cerut primarului să găsească o soluție legală și facilă, prin care sumele acestea să ajungă la destinația pe care o dorim. Și domnul primar a venit cu ideea să facem niște contracte de sponsorizare prin care să indicăm fiecare locul unde urmează să ajungă suma respectivă, iar propunerea a fost ca aceste sume să fie donate pe toată perioada de urgență. Pentru mine era important să fim și noi solidari și să ajungă și o contribuție din partea noastră, alta decât cea pe care în mod personal o facem. Nu am vrut să fac publică propunerea, ca să nu fie interpretată cum că cineva vrea să atragă capital politic din treaba asta , ci pur și simplu să o facem cu toții, în același timp. Eram convins că și ceilalți colegi sunt de acord, dar poate nu s-au gândit la asta și într-adevăr așa a fost. Și ceilalți colegi au fost de acord, fără nicio excepție, au spus că doresc și fac acest lucru.“, ne-a declarat Petre Malene, consilier local.

Consilierul Dan Gavrilă spune că s-a înțeles greșit și mai mult că nu a știut și de propunerea colegului său, el ajunând puțin mai târziu în plenul ședinței.

Eu am avut o discuție cu Iulian Lascu înainte de ședință și am zis să propun fiind președinte de ședință. Nu știam despre Petre Malene că avea în plan să facă această propunere. Îmi cer scuze dacă i-am luat-o înainte. Nu știu ce s-a discutat exact, am ajuns cu vreo 20 de minute mai târziu.  Eu nu am spus că eu am fost inițiatorul, a fost o chestie scoasă din context. Am fost toți de acord de la ședința respectivă. Cred că important este că am făcut acest gest. S-a scris în presă că nu facem nimic în sensul acesta începând de la domnul primar, până la secretarul primăriei, consilieri și că toată lumea din primărie are salariile mari. Eu din acest motiv am avut discuția asta în presă. Nu am vrut să fim arătați cu degetul că nu suntem în stare să facem nimic. Nu am făcut-o politic“, ne-a spus Dan Gavrilă, consilier local.

Indiferent cine a fost inițiatorul, important este că până acum 12 consilieri locali  din cei 17, au semnat contractul prin care și-au donat indemnizațiile atât spitalului, cât și Cantinei de Ajutor Social, pe perioada stării de urgență. Indemnizația unui consilier local este în jur de 700 de lei pe lună.

 



One thought on “12 consilieri locali din Făgăraș și-au donat indemnizațiile Spitalului Municipal sau Cantinei de Ajutor Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *