Slujbele de Florii și Înviere, săvârșite în biserici, fără credincioși. La miezul nopții aprindem lumânarea din casă

BOR confirmă: Slujba de Florii şi cea a Învierii vor fi săvârşite în biserici, fără credincioşi. „Nu s-a emis un comunicat oficial al Patriarhiei Române, dar am putut estima astăzi, solicitat fiind cu câteva întrebări, următorul fapt: în condiţiile menţinerii actualelor reglementări valabile în starea de urgenţă, în absenţa unor modificări ale acestor reglementări sau derogări de la ele, slujbele din perioada următoare, aşadar inclusiv slujba de Florii şi cea a Învierii, vor fi săvârşite în biserici de către preoţi. Din nefericire, fără participarea fizică a credincioşilor”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR.
Credincioşii sunt îndrumaţi să urmărească slujbele pe internet sau la televizor, să aprindă o lumânare sau o candelă la miezul nopţii şi să spună „Hristos a înviat” de acasă. „Participarea sufletească, rugăciunea comună din timpul slujbei de Înviere, inclusiv cântarea «Hristos a înviat» care va răsuna în case sau pe balcoane, ne vor uni intens în aceeaşi comunitate de credinţă, speranţă şi dragoste creştină”, a anunţat Patriarhia Română.
Cu privire la împărţirea sfintelor paşti, tradiţie la care credincioşii ortodocşi români ţin foarte mult, Bănescu a declarat că va fi reglementat de fiecare eparhie în parte.
„Fiecare eparhie din cadrul Patriarhiei Române găseşte soluţiile cele mai potrivite pentru a oferi credincioşilor măcar acest lucru la care foarte mulţi dintre ei ţin, anume primirea acestor Paşti”, a mai spus Bănescu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.