Comuna Beclean. Măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus sunt continuate

Se continuă acțiunile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în comuna Beclean. Astăzi, s-a făcut o nouă acțiune de dezinfecție a domeniului public din satele comunei.
Astăzi am luat din nou satele comunei la rând și cu atomizoare, cu soluție 2% cloramina T,am tratat cu această soluție domeniul public, locurile mai des circulate de cetățeni“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primaurl comunei Beclean.

Până în acest moment, nicio persoană nu a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus în această comună iar în carantină nu se află niciun cetățean. De asemenea, numărul persoanelor autoizolate a scăzut simțitor. Doar trei persoane se mai află în autoizolare, urmând ca în scurt timp să termine această perioadă.

foto: arhiva

A scăzut numărul persoanelor autoizolate. Cei care se află în autoizolare respectă această măsură. Cei care au o vârstă înaintată, peste 65 de ani și ne-au solicitat ajutorul, i-am ajutat. Ținem mereu contactul telefonic cu ei. Am verificat și pe străzi, chiar acum m-am întors de la Calbor, Boholț, lumea respectă aceste măsuri, nu ies din casă doar dacă este obligatoriu, pentru activități agricole, nu stau grupați într-un număr mai mare de persoane. La Beclean se respectă deocamdată aceste măsuri și urmărim împreună cu Poliția, Jandarmerie, cei din Primărie, urmărim acest lucru.“, ne-a mai spus primarul comunei Beclean.
În continuare, autoritățile locale le recomandă cetățenilor să respecte toate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus.
Îi îndemn pe oameni să respecte în continuare ceea ce li s-a transmis de către autorități. Să meargă să-și facă munca câmpului care este foarte importantă, să poarte mască de protecție, să folosească dezinfectanți, să se spele des pe mâini și să respecte toate recomandările date de autoritățile centrale“, a încheiat primarul comunei Beclean.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.