Nici prefectul județului nu a propus ca Spitalul din Făgăraș să fie desemnat spital suport COVID-19

După dreptul la replică transmis de președintele Consiliului Județean Brașov, și prefectul județului Brașov a transmis un comunicat prin care spune că nici el nu a propus ca Spitalul Municipal Făgăraș să fie desemnat drept spital suport COVID,  ci este o decizie a Ministerului Sănătății, pentru că în lista transmisă  de Brașov nu apărea Făgărașul.
„Având în vedere acuzele proferate în mod iresponsabil de d-na Mariana Câju, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș la adresa prefectului județului Brașov, vă comunicăm următoarele:
* Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, nu a propus niciodată ca Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș să fie desemnat drept spital suport COVID. De altfel, o asemenea propunere de ordin medical nu intră în atribuțiile Instituției Prefectului.
* În data de 24.03.2020, ministrul Sănătății de la acea vreme a organizat o videoconferință cu conducerile Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, în care a transmis că trebuie identificate și propuse ministerului unități, în fiecare județ, care să devină spitale suport COVID-19.
* În aceeași zi, la propunerea prefectului Mihai-Cătălin Văsii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 8/24.03.2020, privind constituirea Comisiei de Coordonare Medicală pentru Situații de Urgență COVID-19 a județului Brașov, formată din experți în gestionarea medicală a situațiilor de urgență.


* În seara de 24.03.2020, împreună cu membrii acestei Comisii, conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov a făcut o analiză și a înaintat Ministerului Sănătății următoarele propuneri pentru spitalul suport COVID-19 din județul Brașov:
– Spitalul CF Brașov (specialități medicale);
– Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (specialități chirurgicale și ATI);
– Pavilionul Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, spațiu complet separat de restul circuitelor unității sanitare – pentru pacienții COVID-19 cu infarct miocardic.
* În concluzie, desemnarea Spitalului Municipal Făgăraș drept spital suport COVID este o decizie a Ministerului Sănătații, iar acuzele d-nei președinte al Consiliului de Administrație al acestui spital aduse prefectului județului Brașov nu au nici un corespondent în realitate.“, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Brașov.

Întrebarea care rămâne pe buzele tuturor făgărășenilor este cine își asumă responsabilitatea din Ministerul Sănătății, potrivit declarațiilor prefectului, ca într-o zonă unde nu există nicio persoană infectată cu noul coronavirus, să fie aduși bolnavi cu COVID, de la Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.