Pot să-mi duc soţia/soţul cu maşina la serviciu?

Poliţia Română explică, într-un mesaj postat pe Facebook, că puteţi să vă duceţi soţul sau soţia la serviciu cu maşina doar dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun sau un timp de aşteptare mai mare.
„Întrebare: Pot să-mi transport cu maşina soţia/soţul la/de la serviciu?
Răspuns: Dacă apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanţa Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie).După cum se poate constata, situaţiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanţă.
O astfel de situaţie ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de aşteptare în staţii, etc).”, precizează Poliţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.