Voila. A început acțiunea de dezinfecție în satele comunei

A demarat acțiunea de dezinfecție în satele comunei Voila. Aseară, angajații Primăriei, cu ajutorul echipamentelor aflate în proprietatea administrației locale, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au dezinfectat străzile din Dridif, Cincșor și Voila.

Am acționat aseară în trei sate: Dridif, Cincșor și Voila. În această seară sau mâine seară finalizăm acțiunea și în celelalte sate ale comunei. Pentru această acțiune am folosit o mașină a Primăriei, care este folosită la SVSU, am adaptat-o pentru această acțiune. Am încercat să facem contract cu o firmă, dar costul era de 900 de milioane vechi și am decis să ne descurcăm pe cont propriu. Am achiziționat substanțe bioacide și dăm pe străzi și pe podețe.“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

În comuna Voila, în momentul de față, se află în autoizolare 24 de persoane. Autoritățile locale spun că acestea sunt verificate zilnic și că nu au întâmpinat probleme privind nerespectarea regulilor.

O altă măsură luată de administrația locală din Voila este de a distribui modele de declarații pe propria răspundere. Oamenii vor primi în cutia poștală o astfel de declarație.

În ceea ce privește persoanele vârstnice care au nevoie de susținere, potrivit primarului comunei, au fost identificate două persoane cărora le-a fost oferit sprijin. În continuare, cei care au nevoie de ajutor, pot apela la reprezentanții Primăriei Voila.

„Pot apela la ajutor din partea autorităților locale persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau alta forma de ajutor pentru a li se asigura sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.
Așadar, persoanele care au nevoie de cumpărarea de alimente si medicamente, dar nu au familie sau prieteni care sa ii ajute, pot apela numărul de telefon: 0268/517615, de luni pana vineri în intervalul orar 08.00·-16.00. O persoană din cadrul Primăriei se va deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor si banii, iar in aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitantilor.

ÎNDEMN CETĂȚENII SĂ STEA ÎN CASĂ, să se informeze numai din surse oficiale, asigurându-i că situația este monitorizată și evaluată permanent, fiind dispuse măsurile necesare la nivel local pentru protejarea populației si prevenirea răspândirii noului coronavirus.“, a mai spus primarul comunei Voila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *