Făgăraș. Dezastru lăsat în urmă, la ieșirea din carantină

Au avut parte de condițiile necesare pe toată perioada de carantină, într-un spațiu modernizat corespunzător în ultimii doi ani, în Făgăraș. Însă, la momentul ieșirii din carantină, concetățenii noștri, veniți de peste hotare, au lăsat dezastru în urma lor: mizerie, paturi, uși, geamuri, băi stricate. În acest sens a fost făcută plângere penală iar oamenii legii îi vor trage la răspundere. Până atunci însă, autoritățile locale trebuie să repare în urma lor, să dezinfecteze, pentru a primi alți făgărășeni care vor intra în carantină.

8 persoane s-au aflat în carantină la unul din centrele amenajate în acest sens în Făgăraș până ieri dimineață. La momentul ieșirii, reprezentanții Primăriei Făgăraș au avut parte de o „mare surpriză“: mai multe din lucrurile aflate în interiorul centrului au fost stricate.

Am făcut plângere penală celor care au fost carantinați în acest spațiu. S-a făcut deja anchetă și probabil o să li să facă dosar penal și vor plătit toate prejudiciile. Centrul l-am pus la dispoziție, așa cum ne obliga legea. Au fost carantinați iar după cele 14 zile de carantină, toate distrugerile pe care le-au făcut, le vor plăti. Se va stabili un prejudiciu și va fi și o urmărire penală pentru distrugerea bunurilor statului. Noi le-am pus la dispoziție tot ceea ce au avut nevoie: lenjerii curate, spații încălzite, spații curate. Dacă nu au apreciat lucrul acesta și și-au bătut joc de ele, trebuie să suporte rigorile legii“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Acum, acest spațiu este dezinfectat și va intra în reparații.

Noi am început deja dezinfecția spațiului și vom face și reparații. Sperăm  să nu mai avem nevoie de acest spațiu, să nu mai fie persoane în carantină. Mai avem și alte spații închiriate și până executăm acțiunea de dezinfecție, de reparații, în cazul în care vor mai fi, îi vom duce în alte spații“, ne-a mai spus Gheorghe Sucaciu.

În momentul acesta, la Făgăraș, sunt 12 persoane în carantină și 160 în autoizolare.

One thought on “Făgăraș. Dezastru lăsat în urmă, la ieșirea din carantină

  • Cameea
    martie 27, 2020 la 9:50 am
    Legătură permanentă

    Este revoltator! Fagarasenii banuiesc care sunt acele spatii distruse!
    Sunt construite de noi toti, cu eforturile fagarasenilor si ale primariei!

    Cine sunt cei care au stricat?
    Merita ei eforturile noastre?
    Cu siguranta nu, ca si in alte ocazii!
    Dar trebuie sa ne pazim de boala!

    O intrebare: daca n-au avut casa, se vor putea intretine?
    Sau in virtutea traditiei ii vom intretine tot noi, cei care muncim?
    Cat timp va mai putea duce in spate economia romaneasca acesti paraziti?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *