Comuna Șercaia. 14 persoane autoizolate

Pe lângă șantierele începute și pe care încă se mai lucrează, principala preocupare a administrațiilor locale este prevenirea infectării cu noul coronavirus. La Șercaia, cele 14 persoane autoizolate sunt monitorizate iar acum a demarat acțiunea de identificare a vârstnicilor fără aparținători, pentru sprijinirea acestora.

Comuna Șercaia numără în acest moment 14 persoane aflate în autoizolare, însă pentru majoritatea se vor finaliza aceste restricții la sfârșitul acestei săptămâni. Cu toate măsurile luate privind monitorizarea și verificarea, autoritățile locale întâmpină și probleme.

Din această listă, sunt persoane care se conformează, sunt care nu. I-am dat pe listă la DSP și să sperăm că nu se întâmplă ceva mai grav. Avem 5-6 persoane care au dat o locație unde vor fi în autoizolare,  dar ei de fapt nu stau în acea locație, stau în altă locație, cu părinții la un loc, părinți care circulă prin Șercaia și prin Făgăraș, peste tot. Iar la verificare, când bate la poartă, la locația indicată, unde ar trebui să stea, vin prin spatele grădinii și se duc în față. Motivează că au reparat gardul. Și atunci ne întrebăm că apare coronavirus în diferite administrații. În rest nu sunt probleme, majoritatea ies zilele acestea din autoizolare, s-au conformat, stau la locul indicat“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

De asemenea, în această perioadă se identifică persoanele vârstnice care nu au aparținători, copiii lângă ei,

„Am început deja această acțiune, astăzi se finalizează și vedem câți rămân în sarcina noastră. Am plecat de la un număr de 35 presupuși, dar nu vor fi atâția, vor fi mult mai puțini. După ce văd câte persoane sunt, atunci voi organiza și modul în care o să-i aprovizionez“, ne-a mai spus primarul comunei Șercaia.

Autoritățile se pregătesc și pentru o acțiune de dezinfectare realizată în satele comunei. Potrivit primarului comunei,  dezinfecția se va executa cu prioritate pe trotuare și la porțile de intrare în gospodăriile oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.