Comuna Lisa- măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus. 25 de persoane se află în autoizolare

25 de persoane se află în momentul de față în autoizolare în comuna Lisa, persoane monitorizare și verificate de autoritățile competente. Potrivit primarului comunei, Gheorghe Moga, oamenii respectă aceste reguli și nu s-au înregistrat probleme până în momentul de față. Mai mult, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus încă de săptămâna trecută, în satele comunei s-a făcut o acțiune de dezinfecție. O astfel de acțiune s-a făcut sâmbătă și la sediul primăriei Lisa și toate regulile sunt îndeplinite cu strictețe.

De asemenea, autoritățile locale au făcut o evidență a persoanelor vârstnice, fără aparținători, pentru care se acordă sprijin pentru efectuarea cumpărăturilor sau  a medicamentelor. De menționat este faptul că legea nu  prevede ca autoritățile locale să cumpere alimente sau medicamente pentru persoanele autoizolate sau pentru cele care nu au aparținători, ci doar pentru cei care se află în carantină.

Au luat până acum toate măsurile necesare de prevenție, începând de la dezinfecție realizată în satele comunei, dar și monitorizarea și verificarea persoanelor aflate în autoizolare, precum și o evidenţă a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, pentru a asigura sprijin acestora, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor.
Haideti sa fim responsabili , sa respectam legea si recomandarile de la institutiile abilitate!“, a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.
Telefoanele la care pot apela cetățenii comunei Lisa, în caz de urgenta, în primărie fiind instituită permanență 24 ore din 24 sunt :
Primarie – 0268246825 Fax-0268246795
Primar – 0744529516
SVSU – 0766410387
Viceprimar – 0732440248

Publicată de Moga Ghita pe Miercuri, 18 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.