Coronavirus. Măsuri luate în comuna Beclean

foto: arhiva

În contextul epidemiologic actual s-au luat măsuri preventive și în comuna Beclean și în continuare autoritățile locale sunt pregătite pentru protejarea cetățenilor. Pe lângă monitorizarea alături de autoritățile sanitare a persoanelor autoizolate din comună, recomandările clare către reprezentanții unităților de alimentație, identificarea persoanelor din comună cu vârsta peste 65 de ani, care nu au posibilitatea să se aprovizioneze și susținerea acestora, dar  și acțiuni de dezinfecție pe străzile satelor comunei sunt alte câteva măsuri care se iau în Beclean.

20 de persoane se află în acest moment în autoizolare în comuna Beclean, persoane care sunt zilnic monitorizate și care potrivit autorităților locale nu au încălcat aceste reguli.

Monitorizăm zilnic persoanele autoizolate la domiciliu prin telefon, prin verificarea lor dacă respectă regulile. De asemenea, colaborăm cu Poliția, cu Jandarmeria iar jandarmii, la solicitarea noastră, fac patrule și verifică acest lucru.  Cu directorii, angajații DSP colaborăm zilnic, confruntăm listele cu cei autoizolați la domiciliu, liste pe care le au ei și din teren cu ceea ce sesizăm noi.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

O altă măsură ce va fi luată privește acțiuni de dezinfecție pe raza comunei, acțiuni ce vor debuta imediat ce timpul va permite acest lucru.

foto: arhiva

Am pregătit substanțe pe bază de clor ca imediat cum vremea permite având în vedere că acum a nins și este vântul intens, zilele următoare cum vremea va permite vom ieși pe domeniul public și dezinfectăm  zonele intens circulate, zonele centrale, unde sunt magazine, biserici, instituțiile care sunt intens căutate de oameni. De asemenea, am transmis reprezentanților magazinelor, prin hotărâri ale Comitetului pentru Situații de Urgență, să restricționeze intrarea în magazin a sătenilor, să-și limiteze programul, să dezinfecteze suprafețele, să prevadă păstrarea distanței între cei care vin la cumpărături. La Primărie, de asemenea, am amplasat substanțe de dezinfecție, pe bază de alcool sanitar, geluri cu substanțe dezinfectante.“, a mai spus primarul comunei Beclean.

Persoanele vârstnice care nu au posibilitatea să se aprovizioneze singure vor fi sprijinite în această perioadă, susține Claudiu Motrescu.

O altă măsură este cea de identificare a persoanelor peste 65 de ani, care nu au posibilitatea de a se aproviziona singure și îi ajutăm în acest sens ca să putem trece împreună peste această încercare“.

În continuare persoanele care ajung în comuna Beclean din țările afectate de coronavirus sunt monitorizate și în acest sens autoritățile locale au luat legătura cu Consulatul de la Roma.

„Am vorbit la telefon cu un reprezentant al Consulatului  de la Roma, din Italia, pentru a ști care persoane din comuna Beclean vor ajunge în România și mi-a spus că vor trimite o listă cu persoanele din comuna Beclean, pentru ca după ce ies din carantina care va fi la Constanța să-i putem să-i gestionăm, pentru că nu sunt puține aceste persoane. Vin mereu din Italia, Anglia, Suedia, Franța, se întorc acasă și să avem o situație clară a lor“, a mai spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Edilul mai spune că în ceea ce privește regulile autoizolării, cetățenii comunei Beclean  le respectă, în urma verificărilor făcute.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.