Judetul Brașov: 83 de persoane, în carantină și 904 persoane, autoizolate

■ În acest moment, în județul Brașov, 83 de persoane se află în carantină, iar 904 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este stabilă.
■ Conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, spitalele clinice județene de urgență trebuie să pună la dispoziție paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 în procentaj de 10% din numărul total de paturi ATI aflate în structura organizatorică.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov dispune de 20 de paturi ATI, astfel încât a pus la dispoziție 2 paturi ATI echipate complet pentru COVID-19.
Acestora li se adaugă 2 paturi ATI echipate, aflate la Spitalul Municipal Făgăraș, tot pentru cazuri de COVID-19.
La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se vor activa 8 paturi ATI pentru cazuri de COVID-19, necesarul pentru echiparea acestora fiind transmis Ministerului Sănătății.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov s-a început amenajarea, într-unul dintre pavilioane, a unor spații cu paturi ATI (10 paturi) dedicate cazurilor COVID-19. Amenajarea acestor spații se face cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, echipamentele necesare urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.