OFICIAL – prin ordonanță militară, se închid barurile, cafenelele și restaurantele

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat în această seară noi măsuri urgente și radicale în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Deciziile sunt luate în contextul instituirii stării de urgență decretate de președintele Klaus Iohannis. Reamintim că autoritățile din Făgăraș au fost cu un pas înainte iar acestă decizie a fost luată încă de ieri. Vezi AICI

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare, băuturilor, restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băuturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri de tipul drive-in sau livrare la domiciliu”,  a anunțat ministrul Marcel Vela.

Se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spații închise. Interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spații deschide. Organizatorii evenimentele organizate în spații deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minim 1 metru între participanți.

Am decis cu privire la transportul de marfă că toți șoferii vehiculelor de capacitate peste 3,5 tone au obligația ca la frontieră să aibă și să poarte mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, mănuși.

Șoferii care vin din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere nu manifestă simptome” a precizat Ministrul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.