Glumă proastă, taxată de polițiștii făgărășeni: „Tocmai am fost diagnosticat cu coronavirus“.

Un făgărășean s-a jucat cu emoțiile oamenilor după ce a postat aseară un mesaj prin care a alarmat mai multe persoane. 

Un făgărășean a fost sancționat de oamenii legii după ce aseară pe rețeaua de  socializare facebook, a postat un mesaj prin care își anunța prietenii că cităm:„tocmai am fost diagnosticat cu coronavirus“. Mai mult, în conversațiile de la postare, acesta spune că de curând s-a întors din Italia și că a fost testat, fiind suspect de coronavirus. În scurt timp, mesajul a creat îngrijorare și chiar panică în rândul a zeci de prieteni iar postarea sa a ajuns și la autorități. Când și-a dat seama probabil care sunt consecințele iresponsabilității lui, făgărășeanul a șters postarea și a revenit cu un nou mesaj: „Îmi pare rău pentru gluma proastă pe care am făcut-o despre coronavirus. Nu am părăsit țara decât acum 15 ani. Nu am avut niciun contact cu persoanele venite din altă țara. Vă rog să mă scuzați!“. 

Prietenii de pe rețeaua de socializare au reacționat și ei la „gluma proastă“ iar unii chiar l-au șters din lista de prieteni.

Dumnezeule, dar asta nu e glumă. Ți-ai alarmat nefiresc rudele și prietenii. Este o dovadă clară de imaturitate și lipsă de respect pentru ceilalți. Cred că nu înțelegi ce se întâmplă/ Eu locuiesc la Verona. La noi se moare și ne rugăm pentru cei de acasă, părinți, rude, vecini. Îmi pare rău, te șterg din listă și sper să o facă și alții“, i-a scris o persoană.

„O glumă de prost gust. Sunt persoane care și-au făcut mii de gânduri, cărora le pasă de familie“, a mai scris cineva.

Cetățenii care au văzut mesajul au alertat DSP-ul despre acest caz iar autoritățile sanitare au sesizat Poliția Făgăraș. Bărbatul a fost sancționat cu amendă, care potrivit legii este între 100 și 500 lei pentru „alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenției la fața locului, fără motiv întemeiat“

Reamintim că cine nu respectă indicațiile autorităților pentru prevenirea sau combaterea coronavirusului riscă amendă sau chiar închisoare de la 6 luni la 2 ani. Pentru răspândirea de informații false, pedeapsa poate ajunge până la 5 ani de închisoare. „Facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.