Veste tristă! Prof. Ion Funariu a încetat din viață

Ziua începe cu o veste tristă. Țara Făgărașului și nu numai a pierdut un om de mare valoare. După o viaţă închinată literaturii, o viaţă închinată tradiţiilor satelor Ţării Făgăraşului, o viaţă închinată elevilor şi artei frumosului, profesorul Ion Funariu a părăsit această lume, la vârsta de 86 de ani. 

Prof. Ion Funariu s-a născut în 6 februarie 1934 în satul Copăcel. A absolvit Liceul ,,Radu Negru”, urmând apoi Facultatea de Filologie de la Bucureşti, avându-i la catedră pe  George Călinescu, Tudor Vianu, Alexandru Rosetti, Alexandru Graur, Ion Coteanu.

 

Primii ani ca profesor și apoi ca director au fost în satul său natal, Copăcel. A îndeplinit apoi  funcțiile de inspector la Secţia de Învăţământ şi Cultură a Raionului Făgăraş, preşedinte al Comitetului de Cultură din Făgăraş și al Cercului profesorilor de Limba română din zona Făgăraș, preşedinte al Societăţii de Ştiinţe filologice din România, Filiala Făgăraş. De asemenea a fost directorul Liceului ,,Radu Negru”.

Mentor pentru zeci de generații de elevi, prof. Ion Funariu s-a remarcat și prin rolul său privind transmiterea și păstrarea tradițiilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

În link-ul de mai jos, urmăriți un interviu  cu profesorul Ion Funariu, realizat în anul 2016 de redactorii ziarului Făgărașul Tău.

Ion Funariu, un „Coşbuc al Făgăraşului“

 

2 comentarii la „Veste tristă! Prof. Ion Funariu a încetat din viață

 • martie 10, 2020 la 6:17 am
  Permalink

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Răspunde
 • martie 10, 2020 la 11:46 am
  Permalink

  Ce mare pierdere pentru societatea românească, pentru cultură! Regretabil! A fost un mare OM !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.