Gripa începe să „bată în retragere” în județ. Nu și la Făgăraș

Dacă la nivelul județului numărul cazurilor de gripă este în scădere, nu același lucru îl putem spune și la nivel local. La Făgăraș, numărul persoanelor diagnosticate cu gripă nu a scăzut, ba chiar a crescut față de săptămânile anterioare. Potrivit statisticilor realizate de reprezentanții Spitalului Municipal Făgăraș, în săptămâna 24.02-1.03. 2020, s-au înregistrat 93 de persoane cu gripă, cele mai multe pentru categoria 5-14 ani, respectiv 38 de cazuri, dar și pentru categoria 15-49 ani, tot 38 de cazuri. În schimb, a scăzut numărul cazurilor de pneumonii de la peste 100 la începutul lunii februarie, la 10 cazuri pentru ultima săptămână a lunii.
În tot județul Brașov, potrivit centralizărilor făcute la nivelul Direcției de Sănătate Publică s-au înregistrat 356 de cazuri de gripă, în ultima săptămână a lunii februarie. Mai puţine faţă de săptămâna 17-23 februarie, când au fost 484 de braşoveni cu gripă. Dintre cei peste 350 de persoane cu gripă, 27 au fost internate, 19 dintre ei fiind copii cu vârste între 0 şi 14 ani.
Şi cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost mai puţine, în ultima săptămână din februarie, faţă de săptămâna anterioară, 2191 de cazuri, faţă de 2825 anterior. Dintre braşovenii cu IACRS, 24 au primit îngrijiri spitalizate. De asemenea, a scăzut şi numărul pneumoniilor, în ultima săptămână din februarie fiind diagnosticate 307 cazuri, dintre care 82 internate, faţă de 455 de cazuri (cu 97 de internări), în săptămâna anterioară.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.